Friday, 30 September 2011

DUGAAN DATANG tanpa di DUGA

Assalamulaikum dan salam sejahtera..seperti biasa sama dengan tajuk aku diatas, aku ingin memberitahu sedikit pasal apa yang berlaku aku pada hari ini....aku rasa tak macam tak perlu untuk menceritakannya..tetapi biarlah aku ceritakn sedikit..apa yang berlaku hari ini banyak sangat peristiwa...memeng menguji kesabaran aku sangat2....yalah lepas satu satu pekara berlaku keatas aku harini...bermula pada petang tadi masa aku bertolak dari rumah untuk keluar pergi kerja..semasa di pertenghan jalan, di kawasan klang, tiba2 jam kesayang aku jatuh dari atas motor..aku pun tak tahu kenapa jam itu boleh terjatuh dari tangan aku....tapi aku tahu jam aku tu dah uzur, dah berap kali dah tercabut, tapi aku sayang sangat2 jam tu..rasa dah setahun dah kau beli, tahun lepas...jatuh macam tu atas jalan raya masa kau tangah bawak motor...so takkan masa laju tu aku nak berhenti ambik, yalah masa tu kereta laju-laju semua...kena langgar la aku..maybe dah pecah or hancur dah sekrang, terasa kehilagan sangat2 jam tu..dah la aku ada satu-satu je jam tu aku pakai g mana-mana..hurmmmmmmmmmmmm geramnya aku hari ini..sampai sekarang aku masih teringat kt jam tu lagi...if dapat beli jam lain pun, tapi tak sama dengan jam tu...koleksi jam tu dah tak ada dah kt kedai..untuk makluman jam tu aku beli kat PADINI CONCEPT STORE,..jenama PADINI je... tak ada la mahal sangat pun...murah je jam tu..tapi aku sangat-sangat sayang jam tu..memeng  dah tak ada dah kt kedai jam tu, so selamat tinggal la jam kusayang..hurmmm sangat sedih rasa kehilangan jam kesayangku....nak buat mcm mne, dah dugaan aku hari ini terlampau berat, terpaksa kehilagan sesautu yang aku sayang.....kebetulan plak hari ini aku g kerja aku x pakai sweater, aku just pakai cardigan je..agaknya nasib la tu..if aku pakai sweater of course la tutup jam aku dgn lengan sweater tu..dah pakai cardigan aku pkai wat singkat  je, so habis jatuh, hurmmmmmmmmmmmmmm sedihhhhhhhhhhhhhhhhnya....jam PADINI ku hilang!!!
kebosanan ku di opis hari ni!!!
HURMMMMMMMMMM akhirnya kul 2.50 tadi aku pun sampai la tempat kerja..macam biasa aku tumhb print la..masa sampai tadi hanya ada bos dan amir..hurmmmm seperti biasa buat la kerja ynag patut, masa tu x sibuk sangat pun..yalah lepas jumaat orang x datang lagi mitak clear OGA...then msuk je kul 4, amir dan bos pun balik..tinggal la aku sorg macam biasa..sebab aku minggu ni shift petang sampai malam..memeang aku sorang, partener cuti balik kpg..hurmmmm duk opis macam biasa, makin lama makin ramai org nak clear oga, hurmm aku pun buat macam bos suruh, clear awal2, yalah x nak esok pagi berlambak datang pulak...tapi sibuk jugak tadi, x putus2 datang, dengan kesibukkan tu, datang abg semalam, yang aku tahan kontena dia, sebab barang dia jelly dari taiwan, so dia tiada sijil kesihatan dan test lab dari taiwan, so dia bagi tahu aku yang bos kata nak undertaking..aku pun kol la bos, n bos suruh buat undertaking, so aku buat la....tapi keadaan sangat kelam kabut, macam mana aku nak buat, agent datnag tanpa putus-putus, tension n kelam kabut aku dibuatnya..kesian sangat abg tu terpaksa tunggu lama aku nak menyiapkan undertaking dia...buklan tu saja panggilan telefon pun xputus2 datang, aku xleh nk gmbarkan mcm mne keadaan tapi, berlari2 aku buat kerja..mememg xleh buat sorg la tadi, sebab customer ramai sgt..aku pun tutup sekejap pintu cermin supaya tak nak agent datnag, tapi agent still datang dan aku kesian sgt kt dye org tunggu kat luar, xsampai hati aku, aku pun bukak la...hurmm pasal undertaking utk barang abg ni x siap2 pun lagi ni..aku still buat slow2..akhirnya siap juga.fuhhhhhhhhh lega..tapi siap2 pun ada pulak dugaan, xleh nak print plak...entah kenapa plak jadi macam ni, selama ni ok je sambung printer ni..aduhhhhhhhhhhh macam2 hal berlaku ni..aku dah tak tahu nak buat macam mne..abg tu pun macam aku juga, xtahu sangat pasal printer ni..lepas ada ke pulak aku tengok sambungan printer ni ke komputer lain..adoyaiiiiiiiiii sape plak yang tuka printer ni ke komputer lain..aduhhhhhhhhhhhh selama ni x pernah pun tuka....so selamat la boleh print........aku pun nak print, tapi dugaann datangg lagi...dakwat printer plak habis............aduhhhhhhhhhhhhhhh kesiannya la nasib aku ni, dah la abg tu nak cepat, jadi macam ni plak..mahu kelam kabut aku cari dakwat, tapi xdr pun dakwat, so aku tak tahu nak buat macam mana lagi...dah meemg tidak boleh dah, amcam manan aku nk print if dakwat tak ada..so aku pun suruh abg tu datang pagi esok, maybe ada orga lain bertugas akan bantu, aku dah tak tahu nak buat macam mana dah..aku pun lepaskan kontena tu..hurmmm tak tahu la aku dah cakap kat bos tadi aku nk buat undertaking, tapi aku x siapkan juga..aku tak dapat print,..habis la aku aku kena marah nanti, habis terjejas kerja aku, reputasi aku....hurmmmmmmmmmmm xpe la...

xde keja sangat, snap sorg2
aku malas sangat nak fikir...biarlah benda ni esok  berjalan dengan baik....aku harap semua ok esok...itulah dugaan aku hari ini..hurmmmmmmmmmmm dugaan paling akan ku ingat sampai bila2...kehilangan jam paling aku ingati sampai bila....ok la..itu saja untuk hari ini..lain kali aku citerkan lagi..............bye2 semua....

Thursday, 29 September 2011

UPDATES setelah lama menghilangkan DIRI

ASSALAMULAIKUM..Kepada SEMUA...setelah sekian lamanya AKU menyepikan diri. Sorrylah rasa lama sangat2 xupdates blog ni...rasa macam dah lupa dah..yang last updates entah bulan berapa pun tak tahu.. ini sebab agak busy dengan kehidupan sekarang, sampai tidak sempat untuk menaip.Masa yang ada kebanyakkanm terisi dengan masa-masa yang lain..sekarang ni pun updates sebab terasa bosan sangat di tempat kerja...so tanpa membuang masa, aku updates tergerak hati untuk membuka blog....hurmmm terasa sangat2 nak updates, tetapi tak tahu nak tulis apa..apa yang aku fikrkan sekarang, ada bebebrapa masalah personal yang tidak dapat aku elakakan..tpi aku masih syukur masaih boleh megawalnya...hurmm macam biasa la setiap kehidupan seharian xlepas dari masalah....tak tahu la kot aku je ada masalah, orang lain tidak ada masalah...aku malas nak citer masalah aku ni..sebab tidak ada ksesudahannya aku fikirkan...so biar masa je menentukkannya....sekarang apa yang aku pasri sekarang aku sedang mengalamai 2 pekara iaitu CINTA dan SAHABAT .




Cinta dan sahabat, dua hal yang tak mudah untu mengerti. Kadang ia sangat bererti , namun dalam pergertian itu ia membuat  aku luka teramat perit. Aku adalah orang yang berada di tengah-tengah cinta dan sahabat itu. Kini, aku yang begitu merindukan hadirnya seorang kekasih...pertemuan membuatku melupakan suatu hal, dia selalu bermain dalam fikiran aku, . Aku terlalu bodoh kerana terlalu jatuh hati pada orang yang salah, jatuh hati pada orang yang tak pernah menyimpan cinta padaku. Aku menyalahkannya! Dia tak patut untuk disalahkan, dia hanya korban dari cintaku dan dia terlalu baik  untuk mengerti cintaku kepadanya.

Dan terlalu naif, kini aku harus menyesal kerana mengenalinya. Kerana dia aku dapat merasakan sesuatu yang terindah, walaupun hanya sekejap. Aku terlalu naif hingga aku pun tidak menyedari hakikat semua ini.
 Seharusnya aku tak perlu hadir dalam hidupnya. Bila akhirnya terluka ini yang dapat kurasakan sekarang.
Seandainya aku menyedari dari awal, seandainya aku mengerti perasaan dia, seandai saja aku tidak jatuh hati
pada dia, semua ini tidak akan mungkin berlaku... Orang yang aku harapkan selama ini dan selalu ada dalam hatiku walau hati ini terasa perit, aku dapat mengerti sekarang, tak ada gunanya ku beradan di sisimu,  mengingitin mu..karena  ternyata kau lebih mengerti apa yang kau mahukan dalam mengisi hari-harimu. Aku di sini yang begitu ikhlas mengharpkanmu dan aku yang selalu berusaha untuk mengerti dirimu kan selalu menanti dan menatap bayanganmu pergi hingga tak ada lagi luka dihatiku.  Sehingga tak ada lagi kecewa yang aku  rasa.Aku sekarang akan selalu berusaha menjalani hari-hariku, aku akan selalu berusaha tersenyum agar kau bahagia.dalam setiap hari-hari sepiku, dalam kesendirianku, aku hanya boleh mengharap aku kan memiliki kekasihku lagi, memiliki dia yang telah pergi, kerana aku kan selalu mengingiti semua ini. Aku kan selalu mengenangnya di dalam hatiku,karena dia telah datang dan pergi dengan menghiasi setiap sudut didalam hatiku dengan CINTANYA yang sesaat membuatkan cintaku bahagia kerana DIA begitu berarti untukku...

P/S..SEKADAR CORET-CORET sahaja