Sunday, 31 July 2011

SeLaMaT MeNyaMbuT RaMaDhaN AL-MUBARAK

ASSALAMULAIKUM, salam semua, rasa dah lama x updates BLOG ni...hurmmm untuk kali ni aku nak updates ikit saja berkenaan dengan apa erk????? mestila PUASA.....So tinggal sehari lagi saja lagi, iaitu ESOK la, bulan ramadan akan tiba. HUMMMM macam mana persiapan untuk berpuasa esok, messti semua dah ready kan..aku pun tak tahu ready ke x ni..apa2 pun aku rasa dah ready dah kot ni....Malam ni pun boleh bangun sahur dah..hehehehehehe...untuk puasa tahun ni aku berbeza sikit la..kerana sekarang aku dah masuk alam perkerjaan, yang lepas-lepas aku berpuasa sebagai student lagi, sekarang alain sikit..berjauahan dengan keluarga dah biasa pulak di bulan puasa ni...tapi klu bersama keluarga mesti best lagi kan....yalah dapat rasa masakan mak...oke lah berkenaan pekara lain pulak, mesti korang dah ada yang dah membeli baju raya. Ade yang dah mula membuat kuih raya. Para peniaga bazar ramadan pula mesti sibuk mendapatkan tender untuk tapak berniaga. itu peakara biasa dah masa bulan puasa ni.. Sekrang dah ramai yang duk sibuk memikirkan tiket untuk balik ke kampung halaman. aku tanya tiket nak balik ganu pun sold out...aku x tahu la mcm mana nak balik raya nanti...jadual kerja pun x tahu macam mana..harap-harap ada keajiaban datang aku dapat balik raya tahun ni..sebut je pasal puasa kan, mesti teringat pada zaman Kanak-kanak, yalah masa ni la sibuk mencari bunga api dan mercun untuk bermain ketika ramadan nanti. 

HURMMM itu cuma keseronokan nak menyambut ramdhan je.....walaupun sesibuk mana pun persiapan  kita ni?  kita juga perlu fikirkan bagaimana dengan perancangan untuk amalan ibadah kita ketika ramadan? Sudah tentu usaha untuk merebut ganjaran pahala perlu di lipat gandakan. 

Ayuh sama-sama kita mulakan perancangan untuk menyambut ramadan. Sediakan niat dan matlamat masing-masing. MESTI korang dah pasang hajat korang kan, mesti ada dikalangan korang yang memasang niat untuk khatam Al-quran, qiamullail, tadarus, tarawih, bersedekah dan berzakat fitrah. So, sama-samal la kita menyambut bulan RAMADHAN ini dengan penuh keberkataan..By da way, SELAMAT BERPUASA untuk KAWAN-KAWAN ku semua...

KEBAIKKAN RAMADHAN


Firman Allah dalam surah Al- Baqarah ayat 183 :
wahai orang-orang yang beriman! Kamu diwajibkan berpuasa sebagaimana diwajibkan atas orang-orang yang dahulu daripada kamu, supaya kamu bertaqwa.

Firman Allah dalam Surah Al-Baqarah ayat 185 :
Bulan Ramadan yang padanya diturunkan Al-Quran, menjadi pertunjuk bagi sekalian manusia, dan menjadi keterangan-keterangan yang menjelaskan pertunjuk, dan (menjelaskan) perbezaan antara yang benar dengan yang salah. Oleh itu, sesiapa dari antara kamu yang menyaksikan anak bulan Ramadan (atau mengetahuinya), maka hendaklah ia berpuasa bulan itu.




Monday, 25 July 2011

K-Pop tu BAGUS sangat KE??

Assalamualaikum dan selamat malam semua ^^. 
Hari ni aku nak updates tajuk yang best gitu. Hahahahah. Bukan apa. Sebabnya terlalu konflik antara peminat Kpop dan Anti-Kpop berselingkah fahamnya. Betul ke tatabahasa ni?? Biarlah! Okay! Hari ni biar aku bagi tahu satu2 perkara iaitu
1- Kenapa orang suka KPOP??
2- Kenapa KPOP dibenci! ??
Sebelum itu apa yang aku tulis semua2 ni tidak akan menyebabkan mana2 pihak terasa hati or marah ke or tak puas hati ke or kata apa yang aq cakap ini salah! SORRY SIKIT!!! Apa yang aku nak cakap ni adalah benda yang betul sebab aku pernah merasa berada didua2 pihak dan aku boleh katakan aku tau apa yang ada dengan  industri KPOP ni. And thats whylah aku nak cakap sikit mengenai hal ini Okay!
Jom kita selidik persoalan pertama dulu.
Okay sebenarnya bagi mereka yang minat KPOP ada banyak sebabnya. mungkin kerana paras rupa mereka yang lawa, kacak, jambu, cute dan sebagainya. Kita tak boleh nafikan yang aspek ini menyumbang dalam minat mereka ini. Sebelum itu peminat KPOP terbahagi kepada 3 sebenarnya. Jangan ingat semua peminat KPOP sama ya. Tiga yang aq maksudakan ialah :-
1- Peminat Drama KPOP [Drama Korea] SAHAJA!
2- Peminat Band KPOP sahaja!
3- Peminat Drama & Band KPOP!
Okay! Sekarang korang dah tahu kump dalam peminat KPOP sendiri. So aq explain la sikit satu2 kump kan. 
Peminat Drama KPOP!
bagi group yg minat drama kpop shaja dorang ni memang x minat mana or x minat langsung band kpop. Dorang minat dengan jalan cerita drama kpop yang begitu unik, romantik, lain dari yang lain dan mungkin juga  pelakon2 yang mempunyai good looking. Ye la kan kalo pelakon good looking, cerita menarik sapa yang x nak tengok drama tu kan? Betul tak? Jangan ada la yang cakap x! PENIPU! Good Looking ni satu pakej yang bonus untuk pelakon tu. Hoho. Okay ^^ 
Peminat Band KPOP!
kalau yang group ni pulak ada sebabnya tersendiri. Aq tergolong kump ni la so nak explain dia aku suka. Haha!! Sebenarnya mereka yang minat band KPOP ni ada banyak faktornya juga. Macam aku kata tadi paras rupa penyanyi itu sendiri. Penyanyi KPOP juga sangat berbakat! Sebab apa?? Dorang mempunyai pakej seorang penyanyi. Dalam masa menyanyi mereka juga boleh menari. Ini bukan senang tau. Tenaga tu memang kena kuat!.  Dorang ni menjadi sangat berbakat kerana sebelum  kumpulan yang nak debut tu [ debut tu maksudnya perasmian mereka nak jadi artis or erti kata lain time dorang nak jejak kedalam dunia artis lah] dorang akan dilatih oleh syarikat masing2 selama 2-3 tahun atau lama lagi  dari itu. Inilah yang menyebabkan dorang sangat berbakat. Jangan sewenang2nya kita mencaci KPOP ni yer wahai kawan2. Korang pon x tentu berbakat seperti mereka Okay ^^. Artis KPOP juga sangat menjaga hubungan mereka dengan peminat2 mereka. Sehinggakan ada nama untuk peminat2 group2 tersendiri. Kalau artis tersebut melakukan kesalahan mereka akan segera meminta maaf kepada peminat2 mereka. Sebab tu lah peminat2 mereka ni susahnya lah nak beralih arah dan membenci KPOP ^^. Tu je kot aku nak cerita tentang group yang ni.
Peminat Drama & Band
Kalau yang ni korang gabung je la yang aq cerita kedua2 kat atas tu yer. Hehe ^^ 
Kita teruskan kepada persoalan yang kedua.
Kenapa adanya ANTI-KPOP??
Okay berdasarkan pengalaman aq sendiri dan observation aq lah yer. Mereka ni memang tidak suka KPOP sebab bagi mereka KPOP ni tak berkualiti. Ada juga yang caci mencaci cakap yang artis korea ni plastiklah, tak basuh beraklah, kafir lah n sebagainya. Okay. dalam situasi ni memang tak dinafikan dorang ni majoriti plastik. Dah kat korea plastic surgerynya murah n popular so biar dorang lah nak buat apa pon. Yang kita nak sibuk2 kenapa kan. dah memang cara mereka sebegitu. So biarlah~ yang kes tak basuh berak pulak. Hahaha!! Kelakar pon ada. Yang cakap dorang tak basuh berak ni macamana korang tau??? korang intai dorang buang air eaa!! Haha. Meskipun dorang tak basuh berak biarlah. Macam aq cakap memang cara dorang sebegitu so x payahlah kita nak memandang mereka dengan sebegitu jijik! Kita tak tahu dorang basuh ke tak berak dorang tu so tak payahlah sampai nak menhina mereka sebegitu ya ^^. Yang aq nak cakap ni sensitif sikit. Yang ni khusus untuk mereka beragama Islam yer. Yang bukan beragama Islam tu saya ingin memohon maaf bagi pihak mereka terhadap mana2 yang bukan beragama Islam ^^. Okay! Sekarang aq nak cakap sikit tentang korang yang boleh mengatakan bahawa ' Yang korang suka sangat KPOP ni kenapa?? Dah la kafir! Ingat2 agama lah weh!' Wow! Hebat betul mereka ini berdakwah! Memang la dorang tu kafir tapio tak perlu la nak cakap macam itu. Dunia kita berbagai agama n negara kita sendiri pon berbilang agama kan. Jangan sentuh lah isu2 agama ni. terlalu sensitif lah. Kalo yang bukan beragama Islam dengar macamana?? Tak terasa ke mereka?? Fikir2kanlah semua. Jikalau nak mengata pun jangan sentuh isu agama. PERINGATAN kepada semua ya! Aq juga nak cerita sikit. Masa dulu2 aq memang kutuk giler2!!! KPOP ni. Tapi!! Last2 aq yang kemaruk macam orang gila! Bukan aq sorang je jadi macamni tau. Ramai lagi kawan2 aq yang jadi macamni, Macam berhantu je kan. Haha!! So jangan mengata2 lah yer. Haha!!
So berdasarkan apa yang aq cakap semua kat atas ni pandai2 korang lah nak fikir macamana. Aq tiada hak nak tentukan pendirian orang lain kan, Aq juz tulis berdasarkan pendapat aq je. So bubbye ^^ Oh ye kat bawah ni aq letak gambar group yang aq minat. Hehe ^^ Bubbye! 
Assalamualaikum ^^
Yang ni Inffinite
Inffinite
ni MISS A

Sunday, 24 July 2011

Harry Potter And The Deathly Hallow Part 2

Assalamu'alaikum & salam sejahtera semua ^_^. Lame tak update blog. Maklumlah seminggu dah start kerja..so xde masa la aku nak updates selalu, sebab tiap siang aku duk kat tempat kerja, balik magrib plak, pastu tido, begitu la sekarang aktivit aku...hujung minggu la baru boleh buat apa-apa pun....hurmm apa yang aku nak updates kan ialah, pasal Harry Potter And The Deathly Hallow Part 2...


Akhirnya terbongkar lah semua rahsia di sebalik kejahatan Prof. Snape dan kebaikan Prof. Dumbledore yang dipamerkan sebelum ini dalam sekuel terakhir Harry Potter... Siapa sangka bahawa Snape yang kite benci selama ini merupakan orang yang paling baik dan sangat menyayangi Harry Potter... Manakala kenapa Dumbledore menjaga sangat Harry Potter sampai dewasa? Kerana Harry perlu mati dalam mase yang sesuai iaitu mesti dibunuh sendiri oleh Voldemort.. Itulah rancangan Dumbledore sebenarnya.. Tibe2 rase benci pada Dumbledore.. Haha


pertarungan akhir harry potter!
Tapi akhirnya pengembaraan Harry Potter, Hermione dan Ron Wesley berakhir setelah pertarungan di antara Harry dan Voldemort berpihak pada Harry... Banyak jugak la watak2 yang tak berapa nak penting mati dalam pertarungan tu.. Contohnya Fred, salah seorang abang kembar Ron dan lain2...
profesor snap menduduki ranking nbo.1 dalam watak paling diminati!!!

Assalamu'alaikum & salam sejahtera semua ^_^. Lame tak update blog. Maklumlah seminggu dah start kerja..so xde masa la aku nak updates selalu, sebab tiap siang aku duk kat tempat kerja, balik magrib plak, pastu tido, begitu la sekarang aktivit aku...hujung minggu la baru boleh buat apa-apa pun....hurmm apa yang aku nak updates kan ialah, pasal Harry Potter And The Deathly Hallow Part 2...


Akhirnya terbongkar lah semua rahsia di sebalik kejahatan Prof. Snape dan kebaikan Prof. Dumbledore yang dipamerkan sebelum ini dalam sekuel terakhir Harry Potter... Siapa sangka bahawa Snape yang kite benci selama ini merupakan orang yang paling baik dan sangat menyayangi Harry Potter... Manakala kenapa Dumbledore menjaga sangat Harry Potter sampai dewasa? Kerana Harry perlu mati dalam mase yang sesuai iaitu mesti dibunuh sendiri oleh Voldemort.. Itulah rancangan Dumbledore sebenarnya.. Tibe2 rase benci pada Dumbledore.. Haha


pertarungan akhir harry potter!!
Tapi akhirnya pengembaraan Harry Potter, Hermione dan Ron Wesley berakhir setelah pertarungan di antara Harry dan Voldemort berpihak pada Harry... Banyak jugak la watak2 yang tak berapa nak penting mati dalam pertarungan tu.. Contohnya Fred, salah seorang abang kembar Ron dan lain2...
profesor snap menduduki ranking nbo.1 dalam watak paling diminati!!!

Saturday, 9 July 2011

9/7/2011-Gambar Keadaan di Perhimpunan BERSIH 2.0

Ni la gambar sekitar di perhimpunan BERSIH tadi...









Sahabat-sahabatmu yang mengasihi

Assalamualaikum..
kenangan masa INDUKSI..hehehehe,makan ayam golek
Apa khabar semua..hari ni aku nak updates sikit la..bukan apa,perasaan aku bercampur baur sekarang, bukan aku nak bersedih ke apa, aku cuma nak luahkan apa yang ada dalam fikiran dan hatiku ni.oke, hurmm tahun ini aku dapat merasai erti seorang sahabat yang sebenar..Walaupun dapat merasai nikmatnya perasaan ini hanya ketika setelah 22 tahun usia hidup namun aku bersyukur masih diberi kesempatan Allah untuk merasai nikmat ini. Kasih sayang antara sahabat ini terasa mendalam sehingga ke lubuk hati.. aku juga memahami erti kasih sayang antara sahabat ini bersama beberapa orang sahabat sehingga mereka-mereka ini terasa benar telah menjadi sebahagian dari diri.. Mungkin ada yang turut merasai apa yang dirasai oleh aku atau mungkin ada yang merasakan tidak mungkin kasih sayang antara sahabat boleh pergi sejauh itu. aku tahu segala yang terjadi dalam kehidupan ini telah ditentukan Allah..begitu juga seorang sahabat..sahabat juga mungkin merupakan salah satu wadah Allah menyampaikan hidayahnya kepada kita.. 

lawaknya..masa sem 1, tema hari jumaat!!!
Itu yang aku rasakan dan aku percaya. Melalui sahabat aku dapat teguran dan peringatan..oke la sahabat-sahabat walau dimana korang berada kita akan KAWAN sampai bila-bila ya..especially untuk sahabatku yang akan berada diperantauan tidak lama lagi..GUD LUCK ya...IKWAN SUHAIMI, MOHD SYAZWAN, HANIS..ALL THE BEST TO YOU~~
 SEDIKIT MEMORI 

Friday, 8 July 2011

Esok~ MenGapa BerSiH 2.0 PiLiH StaDiuM MerDeKa..??


Esok 9 Julai 2011, gerun dengar tarikah tu kan???? nasib baik sekarang aku ada kat Penang, bukan K.L..aku bukan giler sangat bab POLITIK ni, tapi aku cuma nak SHARE je tentang ISU SEMASA sekarang ni...hurmm sekurang-kirang kena la ambik tahu juga, kan NEGARA kita sendiri.....hurmm apa yang aku nak citerkan kan ialah, esok kita semua sedia maklum bahawa ada perhimpunan haram Bersih dilakukan.,apa yang aku fahamkan sekarang Presidennya Bersih,Ambiga tetap pertahankan tindakannya mahu membuat perhimpunan di Stadium Merdeka.. sedangkan keadaan Stadium Merdeka sedang dibaikpulih serta uzur yang pasti mengundang masalah kepada penyokong2 perhimpunan Bersih berhimpun di stadium itu nanti.Sudah tentu ada bencana buruk akan berlaku berikutan stadium yang uzur akibatnya pihak penganjur Bersih akan salah kan kerajaan sebab membenarkan berhimpun di Stadium Merdeka.

Kerana keadaan stadium yang
tidak selamat dan boleh menyebabkan malapetaka kepada orang awam pihak kerajaan tidak mahu memberi permit perhimpunan haram Bersih buat disitu.Mengapa mereka masih mahu buat disana jugak?Supaya senang la Ambiga dan pembangkang nak salahkan kerajaan bila ada perkara buruk berlaku seperti kecederaan parah dan sebagainya.

Sekarang kerajaan dah jadi
Kuala Lumpur seperti Bandaraya larangan untuk masuk ke sana kerana banyak roadblock dibuat PDRM menyekat jalanraya bagi mengelak perhimpunan haram terjadi esok.Ini angkara Ambiga iaitu musuh islam nombor satu negara pada tahun ini.Kalau bukan kerana perhimpunan Bersih rakyat di Kuala Lumpur tidak mendapat masalah berhadapan kesesakan jalan raya.Rakyat di Kuala Lumpur perlu salah kan si kafir Ambiga ini dalam hal ini secara total.

Bukan setakat jalanraya masuk ke
Kuala Lumpur sahaja ada sekatan jalan raya tetapi Hentian Puduraya pun ditutup sekali.Terpaksa orang yang tidak bersalah yang mahu makan angin bersama keluarga ke Kuala Lumpur melupakan hasrat nak ke Kuala Lumpur.Pelancong pun kurang.Peniaga-peniaga melayu islam tidak dapat untung berniaga.Ini yang Ambiga dan pembangkang mahukan.Mahu jadi Kuala Lumpur dalam keadaan panik dan huru hara jadinya.
perhimpunan BERSIH HARAM!!!

Persoalannya sekarang mengapa pihak
Bersih dan pembangkang mahu membuat perhimpunan di Stadium Merdeka.Bukankah Stadium Merdeka hanya mampu memuatkan lebih kurang 40 ribu orang.

Mengapa tidak dibuat di
Stadium Shah Alam dimana negeri di bawah pemerintahan pembangkang sendiri iaitu PKR yang mampu menampung jumlah pengunjung sebanyak lebih daripada 85 ribu orang!!!!

Tujuannya tidak lain tidak bukan agenda
kafir illuminati dan Freemason mahu membuat huru hara di Pusat Bandaraya Kuala Lumpur serta mahu umat islam di Kuala Lumpur bertempur sesama sendiri antara puak PKR,PAS dan UMNO.

Terpaksa
Polis mengambil tindak bijak mengharamkan pemimpin-pemimpin politik dari pihak Bersih,PKR,PAS dan UMNO masuk ke Bandaraya Kuala Lumpur bagi mengelakkan terjadinya rusuhan kaum berlaku.Taniah PDRM…!ESOK siapa-siapa yang berada di sana baik berhati-hati, dan disarankan baik jangan berkunjung ke sana..hurmmmmm, itu je la.nak maklumat lebih lanjut baca je la AKHBAR hari ni mana-mana jalan untuk ke IBU KOTA akan di tutup..ok, bye SALAM SEMUA...

Thursday, 7 July 2011

''TanGisan Dalam Kegembiraan"

Tangisan dalam kegembiraan...hurmMM aku x tahu la kena ke tak tajuk yang aku nak updates ka BLOG NI...hurmmm pertama kali aku nak ucapkan TAHNIAH kepada semua warga PPKP DKP13, kerana dah terima jawatan PPKP  daN akan berkhidmat tak lama lagi..tinggal seminggu lebih lagi....Hurmm apa yang aku nak citerkn bukan sesautu yang merasakan aku gembira...aku cuma akan gembira apabila melihat kawaan turut gembira..rasa x best gembira sorang-sorang...hari ini bertarikh 7hb, membuatkan kami semua warga PPKP DKP 13 menerima keputusan penenmpatan....dalam hati ku sangat berdebar-debar..dari malam tadi lagi aku rasa berdebar..hurmm kedebaraan aku sering aku kongsikan dengan KAWAN BAIK aku SYAZAWAN..dia la satu-satu kawan yang aku rapat sekarang..hurmm dari malam tadi kteorang berbual pasal penempatan ni..yalah masing-masing takot dapat kat mana-mana...hinggg malam pun sudah berlalu... Pada waktu pagi tadi aku dikejutkan dengan panggilan dari WAN TIREX..sori panggil macam ni..nick nama dia....wan megejutkan aku dari tidur dan menyuruh aku tengok kat website KKM bahawa ada ke tak senarai penenempatan..aku pun apa lagi,terus membuka laptop dan tengok.tapi hurmm still sama dari malam tadi, tak ada pun..hurmm lepas tu aku terus aku pun sambung tidur balik..yalah aku kepenatan sangat..malam tadi tido lewat..tapi aku tidur tak lama, dlm 2 jam je..aku pun bangun..siap-siap mandi semua aku pun buka facebook, hurmmm agak terkejut jugak la aku tengok KAWAN-KAWAN sudah post tempat posting masing..hurmmm aku pun hairan macam mana dye orang tahu....hurmm tiba-tiba deringan telofon aku berbunyi..hurmmmmmmmm rupa-rupa RASHID yang kol..dia bagi tahu kat aku dia dah tahu tempat posting..aku pun apa lagi excited la nak tahu....hurmmm RASHID dapat JOHOR...jadi warga johor la dia lepas ni..

kemudian RASHID bagi aku nambor fon suruh aku kol putarajaya...hrumm dalam hati aku, hanya ALLAH je tahu..hurmm bukan apa, nervous gak pasal bende2 ni...yalah takot dapat jauh.....aku cuba kol nombor tu..tapi asyik busy je..mesti ramai yang tengah kol..hurmm so aku biarkan dulu...lepas tu WAN ada kol aku lagi...dia memberitahu aku yang surat penempatan dia sudah sampai..tapi dia takot untuk buka..so dia nak ambik masa..hahahhaha..lawak gak la..hurmm lepas tu aku cuba kol lagi..hurmm kali  ni aku dapat bercakap dengan orang disana..macam biasa dia tanya aku, nama apa je..hurmm lepas aku cakap tu..dia bagi tahu, aku dapat SELANGOR..hurmmmm aku bersyukur sangat-sangat.sebab hajat aku nak kerja diselangor akhirnya tercapai juga..hurmmmm aku bersenyum lebar..macam biasa aku kol MAK n AKAK aku bagi tahu ni...mereka pun suka je dengar berita..sebab tak ada la jauh sangat....lepas tu aku banyak la tahu pasal penempatan kawan-kawan yang lain...hurmm aku tahu ramai di kalangan kita dapat penempatan SABAH dan SARAWAK....hurmmm walau kadang-kadang kita tidak boleh terima kenyataan itu, namun tanggungjawab kita tetapkan kena lakukan....jangan sedih-sedih, ini hanya sementara sahaja...aku nak ucapkan TAHNIAH korang dapat sana..sebab bukan apa, banyak korang akan tahu, belajar cara hidup kat sana..mungkin dalam waktu terdekat ni korang kana berasa SEDIH, tapi lama-kelamaan korang mesti suka..entah-entah nanti tidak balik terus..oke la....apa-apa pun aku nak UCAPKAN selamat menempuhi alam PEKERJAAN semua KAWAN-KAWAN..GUD LUCK ya walau dimana kita berada......

Tuesday, 5 July 2011

Falling in LOVE~ Sekali Lagi

BESTTT!!!
SEKALI LAGI~~ aku teringin je nak tengok citer...selama ni aku amat susah jugak nak tengok citer berkisar CINTA ni..maklum lah..bukan apa, aku ni xde TEMAN WANITA @GF...hahahah.dah lama dah SOLO nya....hurmm so nak tengok tu cerita berkisar CINTA amat kurang...tapi untuk SEKALI LAGI, aku rasa nak tengok sangat, bukan sebab apa, aku sukan pelakon dia..hahahahah..LISA dan SAM....hehehehe...aku tengok MAKING SEKALI LAGI macam best je...biter psal CINTA, SEDIH la..aku ingat citer ni masa je dengan citer CINTA lain..tpi hati aku kuat untuk tengok citer ni..hurmm akhirnya aku tak kira nak tengok jugak....hahahhahahaha..so semalam aku pun free lepas nak buat medical checkup xsiap tu, aku pergila la tengok.hehehhehe..sape yang x tengok lagi tu pergi la tengok ya... masa aku tengok tu cerita ni berjaya buatkan aku SEDIH, tapi xmengalir lagi la air mata, COVER oke.....hahahahahah.....
 
 
sepatutnya aku kena tengok citer ni dengan awek bru best..hahahhahah..so aku xde AWEK nak buat macam mana..sape ad awek2 tu pergi la bawak tengok citer ni..pasti korang kan nangis sama2 hahahahahah....aku sangat feeling tengok citer ni.... memeng SWEET sanagt kisah PERCINTAAN dye orang,,yalah mereka di jatuh CINTA masa zaman sekolah lagi......CINTA MONYET la klu zaman sekolah ni..tapi kan berbalik citer zaman seklah kan, rasanya itu lah CINTA pertama kita...KATA orang FIRST LOVE...hurmmmm sape-sape pun tahu kan FIRSTLOVE memag suaah untuk dilupakan...walau FIRSTLOVE kita tu sudah berlalu,tapi memang sukar utntuk dilupakan....aku rasa setiap orang mempunyai FIRSTLOVE dia pada zaman sekolah....tapi tak pe la..bair la bende itu semua berlalu.....kata orang pekara yang lepas jangan dikenangkan lagi..HIDUP kita kena teruskan...mungkin ada HIKMAH disebalik semua ni terjadi...itu semua proses dalam KEHIDUPAN....so sekarang kita kena hargai apa yang ada,kalau korang dah ad BF dan GF lain dah, hargai la merekadan sayangi la mereka....
 
so SWEET!!!
OKE, berbalik pasal citer SEKALI LAGI, ARMAN ni dia ada tumor. sebab tu dia tinggalkan Shila sbb tak nak Shila berada dalam sedih.  THEN, bila  ARMAN dah operation tumor ,dia jadi terencat. dah tak ingat langsung pasal Shila. Masa dia tinggalkan Shila, Shila baru balik dr rumah ayah di, ayah dia meninggal dan dia kena halau disebabkan keran dia ayah dia meninggal, sebab BERKAHWIN lari dengan ARMAN. Masa Arman keluar dari rumah dia, dia ceraikan Shila, kemudian SHILA macam sakit, dan doktor mengesahkan yang SHILA  pregnant..hurmmm kesian kat SHILA masa ni, yalah dia kena besarkan ana check doctor ckp dia pregnant. haaaa time ni laa aku sokong! orang k sorang-sorang.hurmmm ANAK dia sape lagi, ADIK MIA SARA la..comel betul budak ni..geram sangat2....tengok dia masa nangis tu, sweet sangat-sangat

Hurmm ENDING citer ni ,Shilla berkahwin Hariss, dia tak berkahwin balik dengan Arman......hurmmm sedih la ending dia macam ni...kalau korang tengok sendiri tahu la..aku nak citer semua, memamg banyak la......tapi kalau di fikir-fikirkan,kata orang CINTA tu tidak semesstinya bersama...mungkin ada baiknya kan????...so mereka tidak bersama.....hurmmm macam tu, melalui citer ni jugak, banyak MORAL VALUE yang kita dapat dari citer..so korang yang x tengok lagi tu..pergi la tengok kat WAYANG...SEKALI LAGI bestttttt!!!

Monday, 4 July 2011

Penang Famous TeO CheW CendoL

nyum-nyum sedapnya
ASSALAMULAIKUM...Hurmmm nak upadates ap entah ya....bukan pasal CENDOL sangat sebenarnya...tapi nak citer sal perjalanan hari ni.....pelbagai rasa sangat hari nie....hurmm nak tahu baca kla..hehehehehehe..x paksa nak baca ke oke....Hari yang aku tunggu-tunggu dah TIBA...hari aku balik PENANG,,.dari  K.L tadi aku bertolak kul 9.....Tapi bas tunggu orang sampai kul 10..tension aku..dah la tadi pagi sangat malang..yalah malam sebelum balik tu tidur lewat sangat, pukul 2 lebih aku tido...aduhh dah bangun lewat pagi tadi..sedar2 pukul 8 15..aduhhh mati la aku nak kerja bas....time jam pun tidak sedar..silap aku jugak..pastu aku bersiap mandi..kemas2 laptop semua aku pun bergegas la bertolak...hurmm duk tunggu bas rapid k.l pun satu hal..lama plak tu..dah 8.35 dah..sempat ke aku pikir..hurmm tiba-tiba sesautu yang tidak disangka hujan plak turun..aduhhh..aku pun stay la tempat tunggu bas tu....maklum tmpat tunggu bas tu xde bumbumng..jijik sangat aku rasa...habis basah sikit..lama kelamaaan hujan mula lebat aku pun nyah la dari situ, kalu tak habis basah semua..aku pun pergi al tempat parking kereta...habis kotor selauar aku..dah la masa tu aku pakai selaur putih..habis kena air hujan bercampur kotor2..aduhhhh aku x tahu la pasa masa tu..hanya ALLAH je yang tahu..dugaan bamyak betul...dalam duk tunggu bas, hati aku sangat gelisah ni...bas rapip tak samapi2 pun...selama ni aku x nak banyak je...last2 ada la bas rapid datang, aku pun apa lagi berlari la kejar bas tu..akhirnya sampai juga aku dalam bas tu......

dalam bas pun sempat lagi..muka gusar sgt!!
muka penat, gelisah,baru bangun tido

                            
Tapi kan yang malangnya plak apa aku nak citer ni..aduhhhhhhhhh, aku naik bas tadi aku tak tengok pun nombor...masa tu kelam kabut sanagt ku nak cepat aku main redah je..aku tengok bas ni ikut laluan lain..aku dah gelisah sanat2 masa tu..aduhhh last2 kau pergi tnya abg driver tu cakap bas ni pergi ke tempat lain dulu..la....nak gugur jantung aku dangar masa tu..rasa nak menanggis gila masa tu..lepa tu aku cakap la aku nak naik bas ke PENANG..so aku perlu berhenti dan cakap aku dah lamabt ni...dia pun tolong la aku, dia pun berhenti dan suruh aku tunggu bas lain..tolong la sangat..tpi at least dia cakap kat aku yang tunggu bas lain kat situ..aku pun turun..masa alangkah nasibnya pada masa tu.

sempat snap masa kt k.l
selamat tinggal k.l...
teksi kt kawasan tu banyak..aku apa lagi..cepat2 ambik teksi suruh dia hantar kt hentian k.l..aku x kisah dah berapa kena teksi masa tu..janji aku sampai pda masanya...aduhhhh du dalam teksi tu lega rasanya.....sebelum tu kan x tahu betapa gusarnya ahti aku duk fikir..aduhhhh hujan la bertambah aku pening..masa dukd alam bas tadi pun aku batuk2 dan rasa nak demam je.....akhirnya aku selamat la sampai penang, perjalan plak 5 jam...aku tidu je dalam bas tu mengantuk sangat, smpai sempadan penang abru aku bangun..hahahhahah..letih kot.....

HURMMM  apa yang aku nak citer tu pasal aku bertolak kat penang...hurmm bula smpai terminal sg.nibong atdi..aku pun ambik la bas rapid sekali lagi nak balik rumah..kali ni aku singgah KOMTAR dulu sebelum balik....masa berhenti kt KOMTAR tu, aku jalan-jalan la dekat PERANGIN MALL..best jugak..penuh orang....pastu perut aku sangat lapar dah ketika tu..dah sehari suntuk aku tak makan...hurmm pastu aku pergi la cari makan...aduhhh kat atas KOMTAR ni semu ad fast food je..aku malas dah nak makan fast food...orang pun ramai duk beratur...malas aku..alst2 aku pergi ke restoraab mee sizzling..aku pun makan la kat situ dulu...pastu makan aku pun pergi..hurmmm pastu aku teringin nak makan CENDOL.ni yang best ni, CENDOL ni memang terkenal la, TEO CHEM CENDOL..sesiapa yang datang penang x sah kalau tidak mencuba..tapi depans la orang tu suka ke x makan CENDOL...aku suka je....kalau CENDOL penang ni..hurmmmm lepas makan lega aku rasa.....nyaman je tekakni..terase hilang penat lelah aku seharian arini tidur, berjalan nak balik PENANG ni..hurmmm lama jugak aku duk situ..hurmm sengaja nak tunggu lewat sikit....nak tunggu bas lagi ank balik...last0-;ast dekat pukul 6 pun aku pun balik la..kena naik bas rapid lagi..hurmmm klai ni x de lama sangat, sekejap je...hurmmm yang letih lagi kena berdiri la...hurmm sesat orang kat dalm..huhuhuhuhuhhuh..oke la..aku rasa ni la perjalanan aku paling memenatkan, tetapi CENDOL ni la penyelamat,penyedap aklu petang tadi....hehehehhe..ok la.daaaaaaaaaaaaa....