Sunday, 21 August 2011

DEMAN BULAN PUASA BEST KE?????


Assalamualaikum dah selamat tengahari ..

TERUPDATES lagi untuk hari ni....tadi Aku tak sempat nak update pasal ni . Semalam satu hari demam . Aku bangun tido pukul 4.30 pagi , rasa cam menggigil gila . masa untuk aku bangun untuk sahur . so macam biasa, bangun tidur aku terus pergi buka peti sejuk capai makanan untuk sahur, lepas sahur aku pun terus mandi mandi . still rasa tak sedap . tarik selimut , tutup kipas , rasa best jer , panas panas suam . tertido lagi sekali . lepas pada tu ,bermula laa sakit kepala , mata jadi panas , badan rasa lemau dan lemas . berbuka semalam ambil nasi , tapi tak makan . tak rasa nak makan . just minum air , kuih sikit , panadol dan terus shut down . 
dulu masa kecil , kalau demam , ibu buat macam kat gambar atas ni . ni bila besar , haha tengok pun tak mau . haha . takde laa . aku duduk dalam bilik je semalam . tido . bangun . tido . bangun pun just check timeline twitter supaya tidak ketinggalan . haha . di entri lepas , aku cakap aku nak sakit bulan puasa , sebab boleh ponteng puasa kan . ambil sekali . tuhan kabulkan permintaan aku , bagi aku demam betul betul . tapi aku takde la sampai berbuka puasa kan . dalam dalam demam , sempat lagi duk baca gossip Azwan Ali dengan Hos Chimpazi , Didie Alias . ahaks lawak lah jugak . semalam time pening kepala baca , tak de feeling sangat rasa nya . 

pagi ni bangun tido , aku pergi baca balik . kali ni baca guna laptop lah . baru feeling Mama Juwie . apa apa je la diorang ni . lepas kena maki , Didie pun update twitter dia dan cakap semoga dapat balas di tanah suci . amboi . apa lagi mengamuk sakan laa si diva Azwan ni . haha . Azwan siap mengungkit lagi yang tahun lepas dia duk seru seru nama si Didie Alias depan kaabah . haha haru , bila buku bertemu ruas ni . apa-apa pun aku still dalam mood malas sekrang, x sihat sangat2 . semoga aku sihat sepenuhnya later okay . 

p/s : terbaca status facebook kawan aku kata Imam Shafie berpendapat bersokong Imam Ghazali , kalau puasa jatuh pada hari Isnin , biasanya Lailatu Qadar adalah pada 21 ramadhan   . iaitu semalam . kalau betul rugi lah . aku tido sedar sedar pukul 5 pagi dah . kesimpulannya , demam di bulan puasa tak best pun

MiD VaLLeY~Rise of the Planet of the Apes

ASSALAMULAIKUM..Rasa lama dah x mengupdates STATUS kat BLOG ni....disebabkan PUASA, so apa-apa akitiviti pun kena kurangkan sikit la...untuk updates kali ni aku just nak SHARE mengenai citer ni..apa yang kau tengok ni..tapi sekrang baru updatesnya. Siapa dah tengok cerita ni?? Aku pon terkejut dengan diri aku sebab sanggup nak tengok cerita babun ni dekat panggung. Tah macam mana tah, janji nak berbuka puasa dengan SS dekat MidValley. Tapi aku sampai awal pulak. Dia soh datang pukul 5. Aku sampai pukul sebelas. Punya lah punctual tak beragak aku ni kan. haaa melanguk lah aku sensorang dekat Mid Valley tu kan. Dia soh pi tengok wayang dulu ke hape. Lama lagi nak tunggu..
Aku pon cari lah movie yang masuk dalam pukul 2pm. If pukul 2pm, Zohor dan Asar boleh solat. Kang amek pukul 4pm mahu lebur Asar aku. Tu satu hal. aku pon tengah konpius nak tengok cerita hape.Dah sensorang, sensorang lah kena buat keputusan. Tapi movie "Rise of the Planet of the Apes" ni je yang pukol 2pm. Ahhh bantai je lah beli tiket cerita ni
Aku tengok poster cerita ni gambar babun. Aku dah rasa macam aku salah pilih movie je ni. Adakah aku membuat satu pembaziran nak tengok babun dalam movie.?? baik aku pergi ZOO je kan tengok babun.gedebak gedebuk dah pukul 2pm. aku pon masuk panggung
Disebab kan aku tengok sorang je. Seat sebelah aku kosong mula mula. Aku dah harap harap awek-awek lawa dok sebelah aku ke hape kan.

Feeling nak tengok babun tu lebih sikit kan? Tiba tiba ada sorang minah ni dok tengok tiket dia, tengok seat sebelah aku. cantik la jgak..tapi chinese ok!!. cina pun cina lah...hurmm tiba-tiba plak balak dia datnag..hurmmmmmm..hancur!!!!! hurmmm xpe la Aku datang nak tengok babun , bukan nak tengok korang kan? Tapi kecewa gak lah. sebab mengharapkan awek cantik dok sebelah memula. muahaha keji bebeno  fikiran di bulan bulan puasa ni.
Then cerita pon start. Perghhhhhhhhhhhhhhh aku boleh cakap cerita ni BEST GILA!!! Best pon tak gila macam ni hoiii! Aku tak tahu pulak James Franco berlakon cerita ni.. Memang double best lah citer ni!

James Franco
Meh lah aku cerita sikit cerita ni pasal apa. Will Rodman (James Franco) dia ni doktor hape mende tah. yang kaji kaji ubat tu. Aku tak tahu nama saintifik dia. Tapi yang pasti dia doktor. Dia ni nak cari satu ubat yang boleh ubat penyakit Alzheimer. So dia dah dapat lah kaji virus ALZ-112 ni. sebab ayah dia sakit Alzheimer ni. Mula mula dia test dekat cipanzi betina yang bernama "Bright Eyes". Tapi memang dia bijak lah lepas tu. Tapi "Bright Eyes" ni mati. but dia meninggalkan baby dia yang bernama CAESAR.

Time CAESAR ni kecik kecik kan comel gilaaa wei. Aku tengok cerita ni terus rasa aku nak bela babun sekor. Comel tengok dia main lompat lompat. Tapi kalau simpan dekat rumah aku ni. Mahu jahanam semua periuk mangkuk mak aku dia buat main kan? Simpankan je lah hajat nak bela babun ni.
Will ni pon bela lah CAESAR ni. Tapi CAESAR ni bijak gila tahu?? Sebab dia terikut gene mak dia. Mak dia kan si Will ni dah bagi dengan virus bijak tu. So Caesar ni dah terikut lah.Bila dia tengok babun ni bijak dengan virus ALZ-112 ni. Dia pon bagi test dekat ayah dia. Mula mula ayah dia OK tau bila dapat virus tu.Then dia ingat dia dah berjaya. Tapi lama lama ayah dia makin teruk pulak.Dan sebenarnya virus ni sangat efektif dekat babun. Tapi tidak pada manusia.

time ni CAESAR amek virus ALZ-112 ni nak sebar dekat kawan kawan dia. bagi kuat dan bijak macam dia jugak
eh aku malas lah nak cerita lagi. Penat aku taip. Karang korang bukan tengok pon. hehh. Tapi overall aku sangat puas hati dengan cerita ni. Aku bagi 4.2/5 bintang. 4.2 bintang over 5 tinggi tu hoiii. Cerita ni lagi best dari Captain America dan Transformers . Serious wa cakap lu. Tapi cerita ni sedih jugak lah last last. Menitik air mata kejantanan aku bila tengok scene last woh. Malu aku nangis dalam panggung. Tak macho dah. Pasal babun je pulak tu. Tu aku tak puas hati tu.
time ni sedih gak depa hantar CAESAR ni dekat Zoo. Tapi penjaga dalam ni sangat bongok. Nyampah aku! korang tengok korang tahu lah macam mana depa ni layan Caesar ni semua dalam kandang

heroin cerita ni. Muka macam pelakon Bollywood aku tengok minah ni. Tapi tah hape nama. Malas pulak aku nak google. dia ni doktor jugak dalam filem ni


Teknik CGI dalam cerita ni terbaik lah! walaupun aku tahu babun tu bukan nya bebetul punya babun kan. CGI je lebih. Tapi nampak macam real gila dowh.

Pesanan terakhir daripada aku. JANGAN-PANDANG-RENDAH-DENGAN-CERITA-YANG-BABUN-BERLAKON-TAHU???-SEBAB-DEPA-PUNYA-CERITA-LAGI-BEST-DARI-CERITA-ROBOT..
Ok bye!
   

Monday, 15 August 2011

KEJA + PUASA


Salam sejahtera dan assalamulaikum kepada semua..
Hurmm rasa dah lama gila x updates status kat blog ni…hurmm  yaalah tak ada masa free sangat….untuk entry kali ni, utk bulan puasa, kita sedia maklum bahawa sekarang dah masuk hari ke -15 kita berpuasa..hurmm,, pejam celik pejam celik sekejap je kan…rasa baru lagi berpuasa…
sekarang aku sangat berani pulak yalah dah pndai buka facebook dan blog kt opis..bukan apa aku sangat bosan la skrg, bukan tak ada keja sangat, tetapi kerja aku ni macam tunggu customer yang datang untuk minta OGA..korang tahu tak  ap itu OGA..klu korang tahu xpe la..xyah la aku nak jelaskan..hurmmm …so daripada aku dduk tanpa buat apa-apa dalam opis ni baik aku updates sikit sementara tunggu pukul 5 petang..waktu nak balik….hari dah last daya aku kerja untuk minggu ni..esok n lusa macam biasa la aku cuti..so boleh au rehat n tido puas2 sikit cuti ni….hurmmm tapi bulan pose sekarang hujung minggu pun bosan jugak..yalah xde g mana-mana gak..plan unmtk esok n lusa xde pun..just tido kat rumh je la…tapi niat di hati memang nak balik kampung la..rasa rindu nk berbukan dir umah plak…hurmm ok aku malas nk b bersedih sangat la…hurmm aku tunggu raya je la nak balik….hurmm apa yang aku nk ceritakan sekarang, tentang kerja..hurmmm aku rasa bersyukur sangat sekarang kerana aku dah kerja..kerja di te,pat aku ni PELABUHAN KLANG tak ada la   sibuk sangat..seperti yang aku cakapkan tadi….macam kerani..tapi kdang-kadang dalam seminggu tu pergi ambik sampel makanan jugak…biasa dalam seminggu itu 2 kali..tapi bukan tiap2 minggu juga la ambik sampel..so kebanyakkan duduk opis je la..bukn kerja macam biasa….hurmm kira ok la..xde la nak pening kepala sangat memikirkna kerja…tapi kerja kat sini dah tak lama dah..sampai hujung tgahun ni dah tak ada..sebab sudah di ambil alih oleh pihak PERTANIAN..so lepas ni tak tahu la arah tuju ke manan pulak..hope di antar di tempat yang ok dan best…hurmmm harap-harap je la..klu still kat sini lagi pun ok….terima je…
hurmmm kadang –kadang jeles juga lihat kawan-kawan yang kerja di PKD, mereka busy je dgn unit masing-masing, tapi x pe la…mungkin sekarang bukan masa n rezeki aku lagi..satu hari nanti aku akan rasakan juga….buat masa sekrang aku kerana belajar erti syukur…yalah kadang-kadang poyo lak aku, orang bagi kerja senang dan tak pening kepala aku duk sibuk-sibuk nak kerja susah …..hahahhahahah..poyo je kan…..so sekarang kau kena berubah la…kena suka tempat ni…untuk pengetahuan aku memeng dah mula suka kat tempat ni..dah tak ada stress sangat dah..dah biasa dah keadaan ni…apa yang best nya..kat sini tapi tengah hari memang mengantuk gila kan..time tu la aku dapt tido juga ..hahahhaha..kalau tmpat lain tak tahu la boleh ke atak..rasa ada  gak boleh kan..tapi bukan aku je yang tido..orang yang paling kuat tido si FARIS ok..dia lebih kuat tido dari aku lagi….hurmm ok la aku tak leh nak tulis panjang, sbb bos ada ni..ni pun cover je menulis..dia fikir menulis sal kerja..ok la.daaa………….