Saturday, 19 May 2012

Why ENGLISH is IMPORTANT





Assalamualaikum wbt.

Until now, I'm learn English.Why do this subject is truely important? Dulu masa sekolah rendah until laaa masuk sekolah menengah,terasa menyampah nak mati dengan subject ni. I'm malay, so why didn't goverment just suggest us to keep learning Malay like Japanese, Chinese and other country do? Diorang tidak begitu mementingkan sangat English dalam kehidupan diorang. Kan?

Bila saya tanya 'Kenapa English ni penting sangat?', and then mereka cuma boleh cakap 'Because you must be globalise.' That all? Haha. I don't think so. But anyway when i think deeply, i need to learn english more. Because when I'm out graduate or in other words, when i want a job i need to use this English. Because it's globalise! Yes! English languange are controlling our world. And it is became our languange. -.-' 



Muslim's malay must know English too because when we want to preach non-muslim, we are not allowed to use Malay. Haha. Please don't speak Malay to them. They cannot understand and your preach became suspended. Maka, disitu laa kepentingan English untuk kita. That what I'm pointed out before, it is because to preach others, Islam. Enough to you understand why this languange really important then. Hehe. 

P/S : And satu lagi sifat orang kita, memperlekehkan kawan kita yang bercakap bahasa omputeh ni sampai laa satu hari diaorang tak berani untuk berkata-kata dalam bahasa ni. Don't laugh for ur friend because they want to learn what it is called Important Mission. hehehehe~~ *Entah bila la boleh bercakap english dengan baik dan cekap*





No comments: