Saturday, 23 June 2012

Misi Tertengok Mael Lambong-Lambong

salam apa khabar semua..hari ni hari sabtu..so far hari ni aku kerja..macam biasa aku shift petang sorang2...my partner tiada cuti..so petang yang indah ni aku kerja la sorang-sorang sampai malam..ni kerja hakiki aku..memang tak boleh nak elak la....btw aku sampai tempat kerja tadi pun lewat sikit dalam kul 2.15 gitu..lewat aku beli nasi dulu...dah malam tadi aku tido lewat...okey untuk entry kali ni aku just nak share je pasal malam tadi kenapa aku balik lewat pagi..dalam kul 5 lebih aku sampai rumah..ni semua gara-gara MAEL LAMBONG...hahahahhahaha..korang mesti tahu kan apa tu mael lambong..mesti korang dah tahu ni...so biarkan lah aku nak citer kan sikit  la pasal ni..sebenarnya dari 2 hari lepas lagi aku rasa nak tengok citer mael lambong ni..citer ni lakonan ZIZAN RAZAK..so aku tengok trailer dan iklan dia promote kat tv kelakar la plak..acttually aku ni jarang gak nak tengok wayang citer melayu..yalah takot membazir..bukan tak nak sokong produk malaysia...tapi kadang tengok citer melayu macam tak bagi effects apa pun...macam kata membazir duit pada satu yang merugikan..okey la aku tak nak citer pasal citer yang tak meguntungkan aku tu..berbalik pada malam tadi,,,aku teringin sangat nak citer ni..pastu aku ajak la baharum kawan aku belajar kat UIA tu..memang dari awal la aku nak tengok citer dan aku pun kol la si baharum ni ajak kuar..yalah malam tadi aku pun bosan tak tahu nak buat apa..malas duk rumah lama-lama..aku pun settle hal rumah n then kul 8.30 malam aku gerak g ambik si baharum ni kat kota damansara..sudah ambil  baharum ni dia pun ajakla aku  makan kedai arwah BOB KUMAN dekat kota damansara.yalah masing-masing masa tu lapar kot tak makan lagi...kat kedai ni ada hidangan nasi n western food je..aku makan nasi la dengan baharum..okey harga not bad n sedap jugak..first time aku makan situ...pastu aku terus gerak ke THE CURVE.&sebenarya sebelah je the curve tu*untk lewat gak la masa tu..dah melantak lama sangat..masa beli wayang tu pun dekast kul 12 dah...

so tiket wayang kami kul 12.05....ohh aku ingtkan aku dengan bahrarum je tengok  citer ni rupanya ramai jugak la tengok citer ni..seat belakang penuh..ternyata ramai la org spesies aku nak tengok citer ni...si baharum ni plak selalu perli aku..dia ni lagi la langsung tak suka tengok citer melayu...tapi aku still ajak dia....semasa menonton citer mael lambong ni aku tengok si baharum ni la yang gelak lebih dari aku..aku gelak macam biasa je...kata tak suka konon..padahal best je...so far dari aku tengok citer best la jugak..sebaba citer mael lambong ni boleh hilangkan streess...sape-sape yang rasa stress tu boleh la tengok citer mael lambong ni..ternyata boleh hilangkan stress....






aku malas nak citer sinopsis citer ni kat korang sebab kalau aku citer kan mesti korang x best la, korang measti g tengok citer ni sendiri..tak rugi pun tiket rm12.00 je..sape-sape yang minat lakonan zizan razak baik pergi tengok...aku pecaya kalau korang gi tengok citer ni mesti melambong-lambong jadinya...sebuah citer yang kelakar..pelakon-pelakonnya pun best.....okey la aku nak sambung kerja...melayan customer!!!! ok bye..

1 comment:

Ikhwan Suhaimi said...

Kalau la wayang kat sini serupa wayang.. mmg aku terjah,tapiii.. tggu DVD je la.